Veerhuys 1

Veerhuys verliest stadsderby

By april 21, 2018 No Comments
Bron: NHD

Foto Eric Rietman

Veerhuys houdt lang stand, maar buigt toch voor Hovocubo

De Hoornse derby in de eredivisie van het zaalvoetbal is de laatste jaren een strijd tussen David en Goliath. En dus betrekt het ’kleine’ Veerhuys op bezoek bij het ’grote’ Hovocubo direct de verdedigende stellingen. Twintig minuten lang houden de bezoekers de rijen knap gesloten. Ogenschijnlijk beslissende passes worden onderschept, schoten gekraakt en ballen weggetrapt. Fraai is het niet, effectief wel. En omdat de geelhemden ook nog eens scherp zijn in de counter verschijnt er zelfs een 0-2 tussenstand op het scorebord.

Naarmate de tijd verstrijkt wordt het verschil in kwaliteit zichtbaar, maar gaat vooral vermoeidheid Veerhuys – dat voor deze wedstrijd weliswaar drie spelers uit het tweede mee heeft genomen naar De Opgang, maar toch echt maar met zes spelers rouleert – parten spelen. De kansen voor Hovocubo, dat tien nagenoeg gelijkwaardige spelers beschikbaar heeft, worden groter en de defensie van de gasten kraakt meer en meer. Uiteindelijk buigt ook doelman Barry de Wit. Zodra dit gebeurt moet de beste man van de derby lijdzaam toezien hoe het 6-3 wordt.

Promotiefilmpje

In de dagen na de door Veerhuys knap gewonnen wedstrijd tegen ’t Knooppunt deed er op social media een filmpje de ronde. Het toonde de reddingen van De Wit, die met prachtige saves zijn ploeg in de race hield tegen die andere grootmacht van de vaderlandse competitie. ,,Ik hoop dat er vanavond weer is gefilmd’’, lacht de goalie als de zoemer heeft geklonken om de suggestie dat hij nu een nog fraaier promotiefilmpje kan delen met zijn volgers. Het is een lach van een boer met kiespijn. ,,Vorige week waren mijn reddingen nog goed voor de winst, nu niet. We hebben er dus niets aan.’’

Veertig minuten lang weet De Wit zijn ploeggenoten pal voor zijn neus. Het is een spelbeeld waarvan ook hij vooraf wist dat dit zich zou gaan afspelen. ,,In de eerste helft waren we nog fris’’, zegt hij. ,,Dan hou je zoiets goed vol, maar het kost veel kracht om binnen vijf meter van je doel te verdedigen. Ja, ook voor mij. Je staat de hele wedstrijd op je voorvoeten en hebt spanning op je bovenbenen. Halverwege was ik kapot.’’

Fitter

Het geldt voor alle spelers van Veerhuys. Volgens De Wit is het ook de reden dat Hovocubo met nog een seconden op de klok langszij komt. Nadat Mukthar Suleiman en Younes Daari via twee goed uitgevoerde uitbraken voor een 0-2 voorsprong zorgen, is het eerst Kevin Tromp die de aansluitingstreffer maakt voordat Karim Mossaoui voor de 2-2 tekent. ,,Als we iets fitter waren geweest hadden we die goal nog kunnen verdedigen’’, stelt De Wit. ,,Helemaal omdat we die corner nog hebben doorgenomen voor de wedstrijd. Die spelen ze namelijk vaker zo. Overigens schoot Karim ’m wel heel goed in.’’

Na de pauze is het wachten op meer haarscheurtjes in de gele muur. Veerhuys knokt ervoor om dit te voorkomen door vlak voor De Wits neus te blijven verdedigen, maar slaagt er niet in. ,,Of het niet lastig is met zoveel spelers pal voor je neus?’’, herhaalt de goalie de vraag. ,,Jawel want je zicht wordt er natuurlijk door belemmerd. Daarom ging die goal van Faisel Mellah (4-3, red.) er ook in.’’

Nacompetitie

Namens de koploper van de eredivisie weten in de slotfase ook Zakaria Amrani en Youssef Makraou De Wit nog te passeren. Omdat FC Eindhoven op bezoek bij FC Marlene gisteravond een punt pakte (5-5) zakt de keeper met zijn ploeg naar de gevreesde tiende (nacompetitie)plaats. Veerhuys heeft een kans om die plek nog aan een ander over te doen. Het moet in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen gebeuren tegen Groene Ster.

,,Als we dan hetzelfde weten op te brengen als tegen ’t Knooppunt en zoals vandaag in de eerste helft dan komen we tegen die ploeg zelf ook meer aan voetballen toe. Dan maken wij een goede kans op die overwinning’’, sluit De Wit strijdvaardig af. Aan zijn vorm zal het in ieder geval niet liggen.

Hovocubo-Veerhuys 6-3.

3. Suleiman 0-1, 14. Daari 0-2, 17. Tromp 1-2, 20. Mossaoui 2-2, 22. Stet (ed) 2-3, 23. Velseboer 3-3, 26. Mellah 4-3, 28. Amrani 5-3, 40. Youssef Makraou 6-3.


Bron: Hoornsdagblad.nl

Foto Leo Giovannangelo

HOORN – Hovocubo heeft de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie winnend afgesloten. In de derby tegen HV Veerhuys kwam het nog wel op een 0-2 achterstand, maar nog voor rust had het de stand gelijk getrokken. In het tweede bedrijf trok de ploeg van Sander van Dijk de zege naar zich toe, 6-3.

In de Hoornse stadsderby stonden twee ploegen met beide verschillende belangen tegenover elkaar. Waar Hovocubo al enige tijd zeker is van de koppositie moet Veerhuys in de laatste fase van de competitie het vege lijf zien te redden. Toch liet de lijstaanvoerder zien geen cadeautjes weg te geven aan de stadsgenoot. “Wij zijn geen ploeg die het laat lopen en daarnaast wil je een derby altijd winnen.” aldus Zakaria Amrani.

Belangrijk
Toch was het HV Veerhuys dat na twee minuten brutaal de leiding nam. Nadat het eerst enkele kansen van de thuisploeg tegenhield wist Mukhtar Suleiman uit een counter binnen te schieten. Na de openingstreffer bewees Barry de Wit zijn ploeg een grote dienst. Zoals al wel vaker dit seizoen pakte de sluitpost meerdere schoten van de tegenstander en bewees hij over de nodige kwaliteiten te beschikken. De mooiste redding werd in de achtste minuut verricht toen hij een schot van Zakaria Amrani knap uit de bovenhoek haalde. Zelf kwam Veerhuys wél tot scoren. Nadat zowel Jorg Ooievaar als Dennis Pals hadden gemist trof Younes Daari, op aangeven van Suleiman, doel.

Domper
De in degradatienood verkerende ploeg kon de voorsprong echter niet vasthouden tot aan de rust. Want ondanks het sterke optreden van De Wit wist de thuisploeg nog voor de zoemer de 2-2 te maken. Via Kevin Tromp viel de aansluitingstreffer, en een seconde voor rust volleerde Karim Mossaoui de bal stijlvol binnen. Het was in een fase waarin meerdere spelers van Veerhuys op hun tandvlees liepen doordat die ploeg het met een smalle selectie moest doen.

In het tweede bedrijf wist Veerhuys toch de voorsprong weer te pakken. Het was misschien wel het enige cadeau wat Hovocubo gaf. Dave Stet werd onder druk gezet en wilde de bal opruimen. Tot ieders verbazing schoot doelman de bal echter in eigen doel. Via Mats Velseboer wist echter al een halve minuut later weer op gelijke hoogte te komen.

Strijdend ten onder
In de laatste veertien minuten trok Hovocubo de zege naar zich toe. Via doelpunten van Faisal Mellah, Zakaria Amrani en Youssef Makraou eindigde het treffen in 6-3. Na afloop stond Suleiman met een dubbel gevoel. “We weten dat we met een krappe selectie gevochten hebben en er alles voor deden, maar we hebben toch verloren”, baalde de Veerhuys speler die weet dat het volgende week moet gebeuren. Zijn ploeg staat na de nederlaag tegen Hovocubo immers op de gevreesde tiende plaats en zal moeten winnen om kans te houden op rechtstreekse handhaving. “Volgende week moet het gebeuren.” erkende Suleiman.

Bij de thuisploeg was er echter meer reden tot juichen. Volgende week sluit het de reguliere competitie af alvorens het gaat beginnen aan de nacompetitie. Amrani: “We moeten deze vorm vasthouden en we gaan ook volgende week volle bak geven.”

Hovocubo – HV Veerhuys 6-3 (2-2)
3. 0-1 Mukhtar Suleiman
14. 0-2 Younes Daari
17. 1-2 Kevin Tromp
20. 2-2 Karim Mossaoui
22. 2-3 Dave Stet (eigen doelpunt)
23. 3-3 Mats Velseboer
26. 4-3 Faisal Mellah
28. 5-3 Zakaria Amrani
40. 6-3 Youssef Makraou