Veerhuys 1

Fikse nederlaag tegen Volendam (7-1)

By oktober 28, 2017 No Comments
Bron: Hoornsdagblad.nl

VOLENDAM – HV Veerhuys is, ondanks de nederlaag tegen ASV LEBO, sterk begonnen aan het seizoen. Tegen ZVV Volendam was van een sterk begin echter geen sprake, wat het begin bleek van een fikse nederlaag, 7-1. 

Dat de Hoornse ploeg tegen zo’n grote nederlaag aanliep, zag er halverwege de tweede helft nog niet naar uit. Maar doordat de Volendammers in de laatste fase nog vijfmaal doel troffen verliet Veerhuys het vissersdorp met een grote nederlaag. “ Ik denk dat we wel door de ondergrens zijn gezakt,

het hele scherpe begin wat we tegen Marlene op konden brengen wisten we vandaag niet te brengen waardoor we snel achter stonden en achter de feiten aan liepen” baalde Barry de Wit. “Ook in de afronding waren we niet scherp. Bovendien keepte de keeper van Volendam erg sterk”. In de Volendamse sporthal zag Barry de Wit dat het duel pas in de laatste fase definitief werd beslist, “ Het was eigenlijk pas tien minuten voor tijd voor mijn gevoel kansloos aan het worden. Toen kwamen we 3-0 achter. Daarvoor bleef het heel lang 2-0 en hadden we veel kansen” vertelt de doelman. “Dat het uiteindelijk 7-1 wordt is te danken een meevoetballende keeper van onze kant en dat we het laten lopen. Wat ik wel erg vervelend vind” voegt de sluitpost daar aan toe.

Namens Veerhuys was het Jorg Ooievaar die na de 4-0 iets terug kon doen, al was het slechts een pleister op de wonden. Ondanks dat de Hoornse formatie uitstekend is begonnen aan het seizoen, het won onder meer van FC Marlène, blijft de ploeg realistisch en richten zij zich vooralsnog op handhaving. Na vanavond lijkt duidelijk dat directe handhaving ook het voornaamste doel moet blijven voor Veerhuys. “Een pijnlijke avond. Ik denk dat Volendam een directe concurrent voor ons is, die nu weer dichtbij ons komt” vindt de man die afgelopen week zijn basisdebuut maakte voor het Nederlands zaalvoetbalteam. “Na de mooie week in China is dit voor mij persoonlijk ook wel een domper, maar met name voor het team zijn dit dure punten”.

ZVV Volendam – HV Veerhuys 7-1 (2-0)
1-0 Robin Ballap
2-0 Kevin Mühren
3-0 Johan Mühren
4-0 Ron Keizer
4-1 Jorg Ooievaar
5-1 Moes Rebel
6-1 Daan Appel
7-1 Mike van Diemen

Bron: NHD

Bron NHD