Veerhuys 1

Veerhuys naar halve finale om lijfsbehoud

By mei 20, 2017 No Comments

Foto Marcel Rob

Uit het NHD – door Kevin de Vries

Sneller, scherper, slimmer en met veel meer scorend vermogen. Werkelijk op alle fronten toont Veerhuys aan dat het een stuk verder is dan White Stones. In de eigen sporthal Vredehof wordt de opponent uit Egmond aan Zee dan ook eenvoudig met 6-1 aan de kant gezet, waarmee lijfsbehoud in de eredivisie weer een stapje dichterbij is.

Nee, het was allemaal niet overtuigend wat Veerhuys een week geleden liet zien tegen de eerstedivisionist. Er werd dan wel met 3-4 gewonnen van de ploeg uit Egmond aan Zee, maar van een krachtsverschil was nauwelijks sprake. In de thuiswedstrijd is echter alles anders. De equipe van Antoine Gooyers schiet uit de startblokken en maakt meteen duidelijk dat er niets valt te halen.
Via een goedlopende aanval komt de bal bij aanvoerder Joost Reus terecht, die op zijn beurt Wesley Donkers de openingstreffer gunt. Hoewel White Stones dan via een fraaie actie van Raymond de Waard dicht bij de gelijkmaker is, blijft Veerhuys domineren. De bal wordt snel rondgespeeld en als dit eens niet gebeurt, is het Younes Daari die met zijn individuele acties voor gevaar zorgt. Steeds weer flitst hij voorbij zijn tegenstander en als hij dan ook White Stones-doelman Dennis Pluijmers te slim af is, krijgt hij het publiek op de banken. De kapbeweging waarmee hij zijn tegenstander uitspeelt is fraai, maar het stiftje waarmee hij de goalie verschalkt nog veel fraaier. Ook Maarten Zuiker deelt al vroeg mee in de feestvreugde. De vuurvreter van de Hoornse formatie zorgt met zijn chocoladebeen voor de 3-0 en kan weer even lachen nadat hij een dag eerder met Spartanen het kampioenschap verspeelde in de derde klasse.
De wedstrijd is dan twaalf minuten oud. En hoewel de bezoekers zich hevig verzetten, lukt het de thuisploeg keer om keer om de defensie te breken. ,,We weten dat we meer kwaliteit in huis hebben dan zij. Vorige week lieten we dit alleen niet zien en kwamen we goed weg met 3-4. Vandaag hebben we de boel rechtgezet”, aldus Wesley Donkers, die in de tweede helft zijn ploeggenoot Daari imiteert door eveneens fraai te scoren via een lobje.
De 5-1 betekent ook direct het einde van de wedstrijd. Het restje geloof op een stunt is dan weg bij de ploeg uit Egmond aan Zee en het vizier van Veerhuys gaat al richting de volgende horde in de race om lijfsbehoud. De 6-1, wederom van de voet van Maarten Zuiker, is dan ook een doelpunt dat waarschijnlijk alleen de maker bijblijft.

Gooyers: ,,We hebben het heel goed gedaan. De jongens hebben woensdag lekker getraind en dat zag je terug op het veld. Dit geeft vertrouwen voor de volgende duels.’’
Komende vrijdag speelt Veerhuys uit tegen Texel’94. De andere halve finale gaat tussen Zeemacht en ZVV Eindhoven. ,,Met dit spelersmateriaal horen we thuis in de eredivisie. Het is aan ons om dit de komende wedstrijden te laten zien”, besluit Donkers.

Veerhuys-White Stones 6-1.
2. Donkers 1-0, 11. Daari 2-0, 12. Zuiker 3-0, 18. Reus 4-0, De Waal 4-1, 25. Donkers 5-1, 27. Zuiker 6-1.