KAMPIOEN Veerhuys 1 sluit seizoen af met 5-1 winst. Op naar de Eredivisie.

12-4-2019.

De laatste twee wedstrijden van Veerhuys 1 waren voor de statistieken. In de uitwedstrijd tegen Leek viel het niet mee, de laatste thuis wedstrijd tegen Vennewater werd al binnen een helft beslist . De 5-1 ruststand bleek tevens de eindstand. De Eredivisie dus volgend jaar voor het team dat op twee spelers na louter bestaat uit allemaal jonge jongens die van jongs af aan opgeleid zijn binnen de vereniging en dat mag een unicum genoemd worden. Na acht jaar hard werken vanaf de smurfen leeftijd kreeg deze jeugdlichting van Adri en Marco de kans in de hoofdmacht en die ontwikkeling zetten wij voort. Komt de eredivisie te vroeg?, misschien wel, maar ook die ervaring is een onderdeel van het leerproces. Ook op deze avond ontbraken diverse spelers, zo waren Jorg Ooievaar, Mo Darri, Moussa Hadi en Sem Biezen geblesseerd en zat Younus Daari nog een schorsing uit. Het was daarom bijzonder leuk dat een nieuwe jongeling aan het firmament, te weten Jesper van Halderen, in deze wedstrijd tegen Vennewater drie maal scoorde.

Zege in slotwedstrijd Veerhuys

Bron NHD – HOORN Veerhuys heeft het kampioensjaar afgesloten met comfortabele overwinning op HZV het Vennewater. De Hoornse ploeg, die wat vaste waarden miste, won met 5-1. Die stand was al bij rust bereikt. De bezoekers uit Heiloo hadden nog een kleine kans op het bereiken van de nacompetitie, maar daar was weinig van te merken op het veld. Hoewel HZV, dat al zeven duels ongeslagen was, nog wel op voorsprong kwam, wist de thuisploeg die achterstand snel ongedaan te maken, via Daan Buurman. Een hattrick van A-junior Jesper van Halderen en nog een tweede van Buurman beslisten het duel al in de eerste helft. ,,Al hebben we in de tweede helft zeker de kansen gehad om nog de dubbele cijfers te halen”, vertelde Thijs Nugter. ,,Het werd een beetje te slordig. Maar even goed een prima wedstrijd en mooi afgesloten met winst.”

Archieffoto

HV VEERHUYS NEEMT MET ZEGE AFSCHEID VAN EERSTE DIVISIE

Bron: XYTO Media

HOORN – HV Veerhuys kan genieten van de zomerstop en zich langzaam opmaken voor de Eredivisie. De kampioen nam in stijl afscheid van de eerste divisie door in eigen huis te winnen van HZV/Het Vennewater, 5-1.

De eindstand was halverwege al bereikt. Toen ging HV Veerhuys immers al met 5-1 aan de leiding. Al moest het wel eerst in de achtervolging, want via Skip Biesterveld nam HZV/Het Vennewater na vijf minuten brutaal de leiding.

De schade werd snel gerepareerd. Jesper van Halderen nam drie treffers voor zijn rekening en Daan Buurman trof tweemaal doel. ‘Derste helft was erg goed’, aldus Mark Zwagerman. In het tweede bedrijf ging het niveau naar beneden. ‘Het was matig en te gehaast. Het ging op en neer, maar er vielen geen doelpunten meer.’

Met de 5-1 zege wist HV Veerhuys het seizoen op een passende manier af te sluiten. Na de zomer mag de Hoornse ploeg het laten zien in de Eredivisie.

Reageren niet meer mogelijk.